Nap mint nap a munkahelyeken töltjük az időnk nagy részét, de vajon milyen hatással van ránk ez a környezet, és hogyan befolyásolja a munkánkat, a magánéletünket, a társas kapcsolatainkat? Hogyan hat egy iroda az érzelmeinkre? Vajon tényleg a designer irodákban kell keresni a munka jövőjét?

A legújabb Open Office podcast célja segítséget nyújtani abban, hogy a felhasználók és az irodákat menedzselő emberek nagyobb rálátással, illetve szélesebb tudással tudjanak tevékenykedni, döntéseket hozni.

Ehhez a hazai környezetpszichológia megalapozóját, Dr. Dúll Andreát, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar egyetemi tanárát, MTA doktort, dékán helyettest és tanszékvezetőt hívtuk el egy őszinte beszélgetésre.

Gábor elmondása szerint egyenesen az egyik kedvencének számít ez a beszélgetés, szóval értékes gondolatokban igencsak bővelkedő egy órás hanganyagot sikerült összehozni.Ebben az adásban – sok más egyéb mellett – a következő témákkal foglalkozunk: 

  • Milyen rejtett problémák rejtőzhetnek az általános irodai panaszok mögött? (pl. túlságosan hideg/meleg van, miért van nyitva/zárva az ablak)
  • Miért számít alapvető emberi igénynek a saját íróasztalhoz való ragaszkodás? Avagy ismerjük meg a territoriális veszteség fogalmát.
  • Hogyan lehetséges kompenzálni a dolgozókat az iroda megterhelő jellege miatt?
  • Miért vezethet zsákutcához, ha csak az elégedettséget mérjük?
  • Túl otthonosak-e vajon a mai modern irodák és ha igen, az a dolgozó érdekeit szolgálja-e?
  • Miben nyilvánul meg a vezetők kulcsfontosságú szerepe a fizikai és a pszichés környezet kezelése kapcsán?
  • Mikor válhat terhessé a társas jelenlét, és hogyan tudunk feltöltődni?

Bízunk benne, hogy a podcast hallgatása legalább annyi újdonságot tartogat majd a számotokra, amilyen sok érdekességet tartogatott nekünk is.

Szívből ajánljuk meghallgatásra mindenkinek, aki humán erőforrás területen dolgozik, vagy csak érdekli az irodai életminőség javítása, illetve azoknak is, akik jobban szeretnék érteni az épített környezet, az iroda és a munkahely ránk gyakorolt hatásait.

Hallgassátok szeretettel!

A podcast házigazdája Paukovics Gábor, a Kinnarps concept manager-e, az élhető, jól kialakított, produktivitást és jó munkahelyi környezetet támogató irodák szakértője.

A Kinnarps Hungary honlapja: https://www.kinnarps.hu/

Iratkozz fel az Open Office Podcast adásaira a kedvenc podcast lejátszódban:

Spotify: https://open.spotify.com/show/1IS5PTlQtRmnSeCMSAsFrF?si=C-gWj4jOTyWVdjzHnBRVKQ 

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/open-office-podcast/id1480704800

Castbox: https://castbox.fm/channel/Open-Office-Podcast-id2378664?country=us

Soundcloud: https://soundcloud.com/openofficepodcast

Az adások emellett elérhetők további felületeken is, így a Google Podcasts appban és számos más podcast applikációban.


Leave a Reply

All rights reserved Salient.