Interjú a Minuplus építésziroda alapítóival.

Mit jelent a sablonoktól mentes, testreszabott építészet? Valóban a tér a legnagyobb luxus egy irodában? Hogyan befolyásolják az új generációs igények és a megváltozott munkamódszerek az iroda fejlesztéseket? Mi a hasonlóság egy coach, valamint egy építész között?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk az Open Office Podcast 3. adásában. Gábor beszélgetőtársai ezúttal dr. Alexa Zsolt, dr. Schreck Ákos, illetve Rabb Donát, a Minusplus építésztervező és designer iroda alapítói és vezető tervezői voltak.

„Architecture and design” – fogalmazzák meg munkásságuk legfőbb esszenciáját. Egyáltalán nem sablonokban gondolkodnak, sokkal inkább az egyedi megoldások keresése és kivitelezése jellemző rájuk.

2002 óta dolgoznak együtt, a tizenhét évet felölelő közös munka eredményeként egyedi megoldásokat felvonultató irodaházak, lakóépületek, és középületek tervezése is a nevükhöz fűződik. Széles rálátásuk van mind a hazai, mind pedig a nemzetközi ingatlanpiacon jelenleg uralkodó trendekre.

Persze egy irodaházak tervezésével foglalkozó építész és designer irodaként azt is pontosan látják, hogy milyen környezetben érzi jól magát napjainkban egy munkavállaló és milyen új igényeket hívnak életre a generációs különbségek és a digitalizáció fejlődése.

Ebben az adásban az építészek szemszögéből vizsgáljuk a munka világát, az alábbi témákra koncentrálva:

  • „Egy jó házhoz nemcsak jó építész kell, hanem jó megrendelő is” – avagy miért fontos a nyitottság megrendelői oldalról is a testre szabott építészetnél?
  • Miként lehet párhuzamot vonni a coaching, valamint az építészet között? Miért van kiemelt jelentősége, hogy a megbízó is hajlandó legyen energiát fektetni a projektbe?
  • Mennyire jellemző a magyar ingatlanpiacon a telek kizsigerelése? Miért van szükség a megszokott sémák megtörésére, illetve a nagyobb terek létrehozására?
  • Hogyan változik az irodákat bérlők rétege? Milyen újfajta igényeket támasztanak az újfajta munkakörülmények?
  • Miben rejlik a Minusplus csapatánál gyakran emlegetett „tereket alkotunk” mondás lényege? Hogyan képesek meghatározni a terek az élményeket?
  • Mi az irodák jövője Budapesten? Mi várható a fővárosi irodaházakra nézve a következő években?
  • Miért fontos, hogy a cég önazonossága az irodaházban is visszaköszönjön? Mi az, amit a Prezi kifejezetten jól csinál ezen a téren?
  • Miért fontos megengedni magunknak és másoknak is a hibázás lehetőségét? Miért elengedhetetlen továbbra is az önreflexió?

Ebben az adásban az építészek lebilincselő világába kalauzolja Gábor és vendégei a hallgatókat. Ha meghallgatjátok, garantáljuk, holnap teljesen más szemmel néztek majd az irodátokra!

A Minusplus építésztervező és designer iroda honlapja: http://www.minusplus.hu/

A podcast házigazdája Paukovics Gábor, a Kinnarps concept manager-e, az élhető, jól kialakított, produktivitást és jó munkahelyi környezetet támogató irodák szakértője.

A Kinnarps Hungary honlapja: https://kinnarps.hu 

Iratkozz fel az Open Office Podcast adásaira a kedvenc podcast lejátszódban:

Spotify: https://open.spotify.com/show/1IS5PTlQtRmnSeCMSAsFrF?si=C-gWj4jOTyWVdjzHnBRVKQ 

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/open-office-podcast/id1480704800

Castbox: https://castbox.fm/channel/Open-Office-Podcast-id2378664?country=us

Soundcloud: https://soundcloud.com/openofficepodcast

Az adások emellett elérhetők további felületeken is, így a Google Podcasts appban és számos más podcast applikációban.

Leave a Reply

All rights reserved Salient.