Mit tehet egy office manager ma az olajozott munkahelyi életért? Hogyan alakítja a vállalati kultúrát egy ügyes “office anyuka”? Kiderül az Open Office Podcast legújabb epizódjából!

Az Open Office Podcast 2. adásának vendége a hazánkban is központtal rendelkező fintech nagyágyú, a Transferwise office manager-e, Kenyeres Adrienn volt. Pozícióját illetően nevezhetnénk mood manager-nek vagy facility manager-nek is, ha a ma divatos megnevezéseket szeretnénk használni, de ő csak irodavezetőként referál feladatkörére, ami napjaink iroda működésében jóval többet takar annál, minthogy ne fogyjon el a céges kávé és legyen mindig fénymásolópapír. Ebben az adásban az irodavezetői szerepkör kihívásait és lehetőségeit járjuk körül egy fiatalos, modern cég működésének tükrében.

De milyen szerepe van egy fintech cégnél egy office/ mood manager-nek? Mik azok a láthatatlan feladatok, amiért ők felelnek és a mindennapok sikerét biztosítják a cégeknek? Miben más egy irodavezető és egy facility manager? Miért van szüksége egy nemzetközi startupnak irodavezetőre, és egyáltalán mi különbözteti ezeket a funkciókat egymástól? 

Ebben az adásban először ezeket a fogalmakat tesszük helyre, hogy aztán bátran kinyissuk az ollót, és elkalandozunk számos egyéb izgalmas területre:

  • Mi tesz jó munkaerővé ma egy office vagy mood manager-t és milyen elvárásokat támasztanak velük szemben a cégvezetők?
  • Milyen előnyei vannak egy cég számára, ha a céges kultúrát egy külön ember vagy csapat fejleszti és működteti?
  • Valóban hatékonyak az olyan céges kezdeményezések, mint a céges reggeli, fitness terem, homeoffice?

Természetesen beszélgetünk az iroda kialakításának kérdésekről is, hiszen nem tudunk kibújni a bőrünkből!
Beszélgetünk arról, hogy hogyan hat egy vonzó környezet az employer branding-re, amikor egy új kolléga vagy interjúalany érkezik a Transferwise irodájába, ahol még fitneszterem is várja a munkavállalókat, akik mellesleg rollerekkel közlekednek a tárgyalók között és végtelen mennyiségű gyümölcsöt ehetnek nap közben. Adrienn szerint a fizetésen túl az efféle munkahelyi szolgáltatások minősége és megléte a második legfontosabb faktor a munkavállalók elégedettsége szempontjából, és emellett a vállalati arculatot is tükrözi a munkatér átgondolt felépítése – melynek kialakításában az office manager is részt vett.

Babzsák, játszószoba, gym, home office, desk sharing: elég mindez a munkavállalók boldogságához és a munkahelyi produktivitáshoz? 

Lehet-e másolni a ma divatos irodaberendezési megoldásokat minden munkahelyen? Mennyire kell és lehet bevonni a munkavállalókat az irodai környezet és eszközpark kialakításába?

Sokat beszélgetünk arról, hogy mennyiben lehet a munkakörnyezetet összhangba hozni a benne dolgozó munkavállalókkal, s hogyan tudja ezeket a kérdéseket felelősen átlátni egy cégvezető.

Ezekről és még számos további érdekes kérdésről beszélget Adrienn és Gábor az Open Office 2. adásában. Hallgassátok szeretettel!

A podcast házigazdája Paukovics Gábor, a Kinnarps concept manager-e, az élhető, jól kialakított, produktivitást és jó munkahelyi környezetet támogató irodák szakértője.

A Kinnarps Hungary honlapja: https://kinnarps.hu 

Iratkozz fel az Open Office Podcast adásaira a kedvenc podcast lejátszódban:
Spotify: https://open.spotify.com/show/1IS5PTlQtRmnSeCMSAsFrF?si=C-gWj4jOTyWVdjzHnBRVKQ 

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/open-office-podcast/id1480704800

Castbox: https://castbox.fm/channel/Open-Office-Podcast-id2378664?country=us

Soundcloud: https://soundcloud.com/openofficepodcast

Az adások emellett elérhetők további felületeken is, így a Google Podcasts appban és számos más podcast applikációban, sőt már a Kinnarps YouTube csatornáján video formátumban is.

Az Open Office podcast adások menedzsmentjét a BROCASTERZ Podcast Ügynökség csapata végzi. Ha szeretnéd jobban megismerni őket: brocasterz.com

Leave a Reply

All rights reserved Salient.