Az egyértelmű, hogy enni kell, de belegondoltál már az evés valódi élettani szerepébe? Miért is eszünk egyáltalán, és milyen hatásai vannak a különböző ételeknek és étrendeknek? Hogyan lehet fenntartani egy olyan kiegyensúlyozott étrendet, ami hosszú távon biztosítja számunkra a jó közérzetet, az egészségünk megőrzését, közvetve pedig a magas teljesítményt biztosít életünk számos területén?

Paukovics Gábor Open Office podcast legújabb epizódjában Bartha Ákossal, a táplálkozásbeállítás.hu szakemberével beszélgetett. Ákos az élelmiszertudományok doktor-jelöltje, élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató, vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő.

A beszélgetés keretében alaposan sikerült körbejárni a tudatos táplálkozás témakörét, egyaránt érintve az egyes élelmiszer csoportok szerepét, valamint a területtel kapcsolatos alapelveket. 

Mindenképp hallgass bele tehát az adásba, ha szívesen alakítanál ki egy hosszabb távon is fenntartható, tudatos gondolkodásmódot, táplálkozási szokásrendszert és gyakorlatot.

Kis ízelítő arról, hogy – többek között – miről volt szó Open Office podcast aktuális adásában:

  • Miért is eszünk, illetve mire is való ténylegesen a táplálkozás?
  • Mi lehet az a nassolnivaló két étkezés között, ami kifejezetten egészséges és tápláló?
  • Milyen táplálékot célszerű fogyasztani testedzés után?
  • Mik az úgynevezett biztonságos keményítők és rostok?
  • Mik a nem biztonságos, mégis sokak által fogyasztott ételek?
  • Mire célszerű odafigyelni a gyümölcsfogyasztással kapcsolatban?
  • Pontosan mire valók az egyes makro tápértékek?
  • Mi az a javasolt egyensúly, amit egy átlagembernek célszerű követni a táplálkozás tekintetében?
  • Mitől lesz egyéni az anyagcserénk, illetve hogyan győződhetünk meg a javasolt tápanyag bevitelünk összetételéről?
  • Mit jelent az, ha valaki ectomorph, mesomorph, vagy endomorph testalkattal rendelkezik?
  • Milyen alapvető különbség fedezhető fel szénhidrát és szénhidrát között?
  • Mik a tipikus keményítő-, illetve rostforrások?
  • Mit kell tudni a diófélékről, valamint a az egyes magvakról?
  • Miért a tengeri ételek biztosítják az emberi szervezet számára a legnagyobb harmóniát?
  • Hogyan érdemes viszonyulni a különféle diétákhoz és speciális étrendekhez, továbbá miként érdemes alkalmazni őket?

A legújabb Open Office podcast adás jelszava, hogy „egészségre törekedjünk, és figyeljük a testünk jelzéseit”. Az epizód meghallgatása hatékony segítséget jelenthet a megvalósításban.

Ha szeretnél többet is megtudni a területről, akkor keresd fel a Táplálkozás Beállítás Facebook oldalát, ahol tájékozódhatsz rendezvényekről, receptekről, valamint a fontosabb újdonságokról.

A podcast házigazdája Paukovics Gábor, a Kinnarps concept manager-e, az élhető, jól kialakított, produktivitást és jó munkahelyi környezetet támogató irodák szakértője.

A Kinnarps Hungary honlapja: https://kinnarps.hu

Iratkozz fel az Open Office Podcast adásaira a kedvenc podcast lejátszódban:

Spotify: https://open.spotify.com/show/1IS5PTlQtRmnSeCMSAsFrF?si=C-gWj4jOTyWVdjzHnBRVKQ 

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/open-office-podcast/id1480704800

Castbox: https://castbox.fm/channel/Open-Office-Podcast-id2378664?country=us

Soundcloud: https://soundcloud.com/openofficepodcast

Az adások emellett elérhetők további felületeken is, így a Google Podcasts appban és számos más podcast applikációban.

Leave a Reply

All rights reserved Salient.